Loading...
HUF EUR
Biztonságos fizetés az OTP Bank NyRt. internetes felületén
Babylon Grow shop
36/20/298-8250
https://babylon-grow.eu
info@babylon-grow.eu
Phytolite Agro Grow-Bloom HPS lámpa
AKCIÓ

Phytolite Agro Grow-Bloom HPS lámpa

Fogyasztás:

5 990.-Ft

Termék kód: GRO1644

Phytolite Agro Grow-Bloom HPS lámpa termékleírás

Phytolite Agro Grow-Bloom HPS lámpa

 
Jellemzői:
- Direkt a beltéri növénytermesztéshez gyártva
- Kíváló ár/érték arány
- A növények teljes életciklusa alatt használható.
 

 
A  HPS ( magas nyomású nátrium lámpák vagy High Pressure Sodium ) lámpákról általánosságban:
 
A magas nyomású nátrium lámpák (High Pressure Sodium = HPS) a leggazdaságosabb nagy teljesítményű fényforrások, több mint 10-szer gazdaságosabbak a hagyományos izzóknál. Fényük a késő nyári nap fényéhez áll közelebb, ahol a vörös összetevők intenzívebbek. Majdnem minden növénynél serkentik a virág és termésképződést. Sajnos nem megfelelőek olyan helyekre, ahol a természetes színű megjelenés számít. Leginkább kisegítő fénynek használatosak, például üvegházakba, ahol a természetes fény mellett a nappali időszak meghosszabbítására használják őket, így a termés jelentősen magasabb lehet. A csupán HPS lámpák alatt nevelt növények nem túl szépek, viszont a megnövekedett vörös spektrumú fény a termést és a virágok mennyiségét jelentősen növeli.
A magas nyomású nátrium lámpák fényét szintén fontos a megfelelő hatékonyság érdekében reflektorral a növényekre irányítani, hiszen így az irányítatlan fény sokszorosa hasznosul, ami fontos a mai energiaárak mellett. Szintén ügyeljünk a hőkibocsájtásra, amely azonban kisebb mint egy ugyanakkora metál-halid lámpa esetében. Itt is érvényes az, hogy fényüket egy pontból szórják, amit több lámpa alkalmazásával, a növények mozgatásával, forgatásával, vagy a lámpa áthelyezésével kompenzálhatunk.
Gyújtás után a HPS lámpák lassan érik el üzemi hőmérsékletüket és maximális fényerejüket. Mindennapi használat esetén általában másfél évente ajánlott cserélni őket, bár a legtöbb ilyen lámpa élettartama sokkal hosszabb ennél.
Kaphatóak direkt növénytermesztéshez kifejlesztett HPS lámpák, ahol a vörös fénytartományát még inkább megnövelték. Ezek még inkább serkentik a virág és termésképződést. De vannak olyan HPS lámpák, melyeknél - az előzőekkel ellentétesen - a kék fénytartományt növelték meg, hogy színképük kedvezőbb és fényükben a növények megjelenése természetes legyen, miközben a virág- és termésképzéshez szükséges vörös spektrum megmaradt.
 

Phytolite Agro Grow-Bloom HPS lámpa vélemények

Nincs vélemény a termékről.

Az itt található információk a gyártó által megadott adatok.
A gyártók a termékek adatait bármikor, elõzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják.
Változásért, eltérésért nem tudunk felelõsséget vállalni!
A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet.

Szettjeink az aktuális raktárkészlethez igazodva  változhatnak, de erről mindig időben tájékoztatjuk a vásárlót.

Vents